Turnkey mogelijkheden: van engineering tot montage

Uw procesinstallatie, onze expertise

Canon Production Printing

Canon Production Printing ontwikkelt en produceert hightech productieprinters en workflow software voor de commerciële printmarkt. Onlangs heeft Canon in samenwerking met Wennekes Welding & Support een belangrijk onderdeel van hun productieproces geoptimaliseerd en uitgebreid.

We begonnen met gedetailleerde berekeningen en simulaties, uitgevoerd door Protechnicon, om de mogelijkheden voor optimalisatie van verschillende skids te bepalen. Tegelijkertijd voerde PelserHartman een 3D-scan ter plaatse uit, waarmee Wennekes Welding & Support een volledig virtueel 3D-model van de bestaande installatie creëerde.

Dit model bespaart kostbare tijd doordat het niet nodig is om ter plaatse langdurig metingen te verrichten of de productie stil te leggen. Vervolgens hebben we het model gebruikt om de skids aan te passen en uit te breiden, zoals te zien is in het fotorealistische ReCap-beeld waar het nieuwe conceptmodel is toegevoegd. Dit stelt ons in staat om eventuele conflicten in het ontwerp vroegtijdig te identificeren.

Door gelijktijdig met twee bedrijven virtueel te ontwerpen, kunnen we snel feedback van de klant verzamelen. Ze kunnen het 3D-model bekijken in de cloud of direct in Navisworks, waardoor ze wijzigingen kunnen aanbrengen en het ontwerp gemakkelijk kunnen evalueren. Hierdoor kunnen we tijdig sturen in het ontwerpproces, wat kostenbesparend werkt.

Na goedkeuring van het 3D-ontwerp hebben we in samenwerking met Canon Production Printing het concept in een speciale VR-ruimte met het volledige team geëvalueerd. Dit gaf ons de mogelijkheid om te controleren of het ontwerp voldeed aan alle eisen en wensen, zoals toegang tot kleppen voor onderhoud en voldoende ruimte voor alle benodigde handelingen.

Vervolgens zijn de skids in de werkplaats van Wennekes Welding & Support geprefabriceerd. Na voltooiing zijn de oude skids uitgebouwd op locatie in Venlo en zijn de nieuwe skids met leidingwerk als plug-and-play mechanisch geïnstalleerd, waarbij de stilstand van de productie tot een minimum van slechts een week werd beperkt.

Dankzij het virtuele ontwerp en de voortdurende evaluatie waren er na installatie geen kostbare aanpassingen meer nodig. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke kostenreductie voor de klant, doordat potentiële problemen tijdig werden geïdentificeerd en aangepast.

Door samen te werken met Canon Production Printing, Protechnicon en Wennekes Welding & Support, en door gebruik te maken van geavanceerde technologieën, hebben we een fantastisch resultaat behaald met minimale onderbrekingen voor de klant, en dat alles tegen een gunstige prijs.