Turnkey mogelijkheden: van engineering tot montage

Uw procesinstallatie, onze expertise

3D-scannen

┬ęThink3D.Zeer nauwkeurige 3D-modellen

3D-scannen is een proces waarbij een object of een omgeving wordt geanalyseerd om een digitale driedimensionale representatie ervan te creëren. Dit gebeurt met gespecialiseerde scanners die elk tot wel één miljoen metingen per seconde uitvoeren. Elke meting van de scanner resulteert in een punt ten opzichte van de scanpositie. Om alle aspecten te meten wordt het object of de omgeving vanuit verschillende posities gescand, waarna deze metingen worden samengevoegd in een bestand dat bekend staat als een puntenwolk. De gegevens uit deze puntenwolk kunnen vervolgens worden verwerkt tot een 3D-model.

 

┬ęThink3D.Tijd- en kostenbesparing

Door het object of de omgeving in één keer te scannen is het niet nodig om het productieproces meerdere keren te onderbreken voor metingen. Nadat het 3D-model is gemaakt wordt het virtueel geanalyseerd op mogelijkheden tot aanpassingen of uitbreidingen. Met behulp van het fotorealistische ReCap-beeld van het 3D-model, waarin de nieuwe concepten worden geplaatst, kan men vooraf zien of alles past. Als klant kunt u via de cloud of rechtstreeks via Naviworks het 3D-model bekijken en direct de benodigde aanpassingen doorgeven. Na goedkeuring van het 3D-model kunnen verschillende onderdelen geprefabriceerd worden in de werkplaats. Deze prefabricage op basis van het 3D-model zorgt ervoor dat de installatie op locatie zonder verrassingen verloopt met minimale onderbreking van uw productieproces.

Het virtuele ontwerpproces en de voortdurende beoordeling zorgen ervoor dat er na installatie geen kostbare aanpassingen meer nodig zijn, omdat mogelijke problemen tijdig worden geïdentificeerd en direct worden aangepast in het ontwerp.

Wilt u meer weten over 3D-scannen bij Wennekes Welding & Support? Neem dan gerust contact met ons op.